5 tips til innredning av hytta

5 tips til innredning av hytta

Finnes det noe bedre enn å dra på hytta for å gå på ski eller nyte sommerferien?

Vi har samlet våre 5 beste tips til hvordan du innreder en hyggelig hytte med plass til avslapning og familietid.Du kan selvfølgelig bruke tipsene hjemme også, hvis du vil ha litt ekstra hygge og hyttestemning i innredningen.

1. Lag et stilleben med yndlingskeramikken

Plakat: Norge Fiskerhuset - se den her ->

Kopper, tekanner og vaser – keramikk er noe helt spesielt.

Hvis du er typen som i tidens løp har skaffet deg en stor og vakker samling av keramikk, er det en selvfølge å lage et lite stilleben med favorittene.Det kan f.eks. være på et lite bord, i et vitrineskap eller på kjøkkenhyllene.Sørg for å blande forskjellige former og farger, så skaper du et personlig uttrykk.

Du kan piffe opp stillebenet med blomster i kanner og vaser, dekorasjon på veggene (f.eks. flotte postkort fra lokalområdet, speil eller plakater) eller stearinlys, hvis du vil øke stemningen når det blir mørkt.

Se Norge Fiskerhuset plakaten her ->

2. Bruk tørkede blomster på vegger og i vinduer

Plakater: I love Mother Earth (på gulvet) og Piken med buketten (på veggen) - se flere plakater i samme stil ->

Det er en trend som har vært i hjemmene våre lenge, men tørkede blomster er fremdeles fine. Spesielt i en hytte der de er med på å skape et varmt og hjemlig uttrykk.  

Bruk sommerferien på å samle sommerblomster og tørke dem, slik at du kan tenke på varmere tider når det rusker og regner utenfor til høsten. Noen blomster egner seg spesielt til tørking, f.eks. lavendel og kornblomst.

Du kan lage små buketter av tørkede blomster som du kan henge på veggen på små spiker (som på bildet ovenfor).

En annen mulighet er å presse enkelte blomster som du kan henge på vinduet. Det skaper et vakkert skyggespill.

Heng blomstene opp på vinduet med et lite stykke tape.

Hvis du ikke liker tørkede blomster, men gjerne vil invitere naturen inn, kan du henge natur- og blomsterplakater på veggene. 

Se alle natur- og blomsterplakatene våre her ->

3. Få hyggelig hytteinnredning med varme farger

Puslespill: The swan. Plakater: Canoeing on the lake, Woman and sea. Se flere plakater i samme stil ->

Hytte rimer på hygge, ro og avslapning.

En god måte å skape den perfekte hyttestemningen på er å bruke varme farger og naturmaterialer. Tenk rosa, oransje og gult og bruk gjerne ekstra mye tre i innredningen (f.eks. trerammer, bordben i tre osv.).  

Om du gjerne vil ha et rolig uttrykk, er det en god idé å velge farger som går igjen. På bildet ovenfor går rosa f.eks. igjen både i sofaen, på plakatene på veggen og på hattehyllen.

På den måten kommer det sammenheng mellom elementene i stuen – det skaper en fredfylt atmosfære som inviterer til hyggelige stunder.

(Har du lagt merke til puslespillet som bare venter på å bli lagt? 😉)

Se flere plakater med varme farger ->

Vil du vite mer om hvordan du setter sammen farger, kan du lese veiledningen vår her ->

4. Lag en personlig bildevegg

Plakater: Hike with me, Norge SnøenOcean View, Top of the mountain, Se flere plakater i samme stil ->

Hytta skal føles som ditt andre hjem.

Derfor er det viktig å ha deg selv og personligheten din med i innredningen.

Du kan få hytta til å virke ekstra hjemlig ved å skape en personlig bildevegg som du setter sammen ut fra minner og ting med affeksjonsverdi. Du kan f.eks. ta utgangspunkt i de aktivitetene du pleier å gjøre når du er på hytta, som å gå på ski eller gå på tur. 

Dorthe, som designer alle produktene våre, har satt sammen bildeveggen ovenfor til sin hytte.

«Jeg har valgt å henge opp noen plakater som minner meg om de tingene jeg liker aller best å gjøre. Jeg elsker å gå lange turer og derfor har jeg valgt Hike with me-plakaten. Og så er det viktig for meg å komme ned og si hei til havet når jeg er på hytta. Det minner Ocean view-plakaten meg om. På bildeveggen er det også gamle broderier som jeg har funnet på loppemarkeder, og en museumsplakat fra et lokalt museum.»

Se alle våre plakater og finn dine favoritter ->

5. Skap en hyggekrok med plass til fordypelse

Plakater: Namaste, Solhilsen. Se flere plakater i samme stil ->

Vi ELSKER små hyggekroker, og etter vår mening må det være minst en hyggekrok i en hytte. Et sted man kan sette seg ned og lese en god bok, meditere eller bare se ut av vinduet.

Når du lager en hyggekrok, er det smart å ta utgangspunkt i en god og behagelig stol. Sett sammen resten av hyggekroken ut fra stilen på stolen.På bildet er det f.eks. brukt en bambusstol med en lys pute.Derfor er det valgt bord og skammel i lyst tre, en lampe i lys farge og plakater som er med på å skape et rolig uttrykk.

Se våre mindfulness-plakater ->

Vi håper du kan bruke de 5 tipsene våre til å gjøre hytta eller hjemmet ekstra hyggelig. Hvis du ønsker personlig veiledning, er du velkommen til å skrive til oss. Det kan du gjøre her ->