Bærekraft

VÅR FILOSOFI – kvalitetsprodukter du kan ha i årevis
Vi lever i en verden der det er behov for at alle virksomheter tar stilling til hvordan produksjonen av produkter kan gjøres så bærekraftig som mulig. 
En stor del av vår filosofi er å produsere produkter av høy kvalitet, slik at du kan ha dem i hjemmet ditt i årevis. Vi vil ta et oppgjør med vår kjøp-og-kast-kultur ved å fokusere på kvalitet frem for kvantitet. Vårt hjertebarn, EVERWRAP, er også født av denne filosofien.
Vi bruker hvert år 825 tonn gavepapir i Norge alene. Det er en helt tullete sløsing av jordas ressurser!
Derfor har vi skapt EVERWRAP, som er slitesterkt gavepapir, som kan brukes igjen og igjen og…

Du kan lese mye mer om EVERWRAP og produktets kvaliteter her.

I tillegg har vi gjort forskjellige tiltak for å redusere Co2-fotavtrykket vårt. Vi tar kontinuerlig et titt på vår produksjon og interne rutiner, for å bli enda bedre.
Du kan lese om våre forskjellige tiltak her:

FSC®

ViSSEVASSE setter sin ære i å være miljøbevisste og vi er stolte av å være en FSC-sertifisert virksomhet (SCS-COC-005763-BS).
Våre plakater og kort blir trykt på svensk FSC-sertifisert papir i Danmark. 
Våre puslespill, kalendere, notatbøker og andre papirprodukter bærer FSC- merket. Se etter FSC-logoen ved våre FSC-sertifiserte produkter.

FSC-merket er din garanti for at du kjøper et papirprodukt med god samvittighet.  Produktene er laget av materialer fra ansvarlig drevne FSC-sertifiserte skoger, gjenbruksmaterialer og andre kontrollerte kilder. Det betyr bl.a. at skogsarealet er det samme fra generasjon til generasjon, at dyr og planter beskyttes og at skogsarbeidere har ordentlige forhold.

FSC er en global ideell organisasjon som arbeider for å utbre ansvarlig skogbruk verden over. Når du velger FSC-merkede produkter, hjelper du med å passe på verdens skoger. Vil du vite mer, besøk www.fsc.dk

PRODUKSJON
Våre plakater og kort blir trykt i Danmark. I produksjonen blir det brukt miljøvennlig blekk som bl.a. betyr at det ikke inneholder giftige tungmetaller.
Vi har alltid hatt fokus på at papiret vårt har vært miljøvennlig, og alle våre plakater og kort er gjennom tiden blitt trykt på miljøvennlig papir. Vi er stolte av å bruke FSC-sertifisert papir til produktene våre.
Papiret kommer fra en fabrikk som bruker miljøstyringssystemet ISO 14001 samt EMAS (Eco Managment and Audit Scheme). Det sikrer at vi lever opp til alle miljømessige krav og at de kan kontrollere at de lever opp til deres mål om bærekraft.
De arbeider kontinuerlig på å redusere CO2-utslippet og investerer bl.a. i bærekraftig transport og energiløsninger på fabrikkene. Fabrikken har noen av de laveste utslippstallene i verden og har et minimalt forbruk av vann.

Rammene våre er produsert i Italia. Vår leverandør har fokus på kvalitet og miljø. De er medlem av Sedex (Supplier Ethical Data Exchange), som er med på å sikre gode arbeidsvilkår for medarbeiderne.

Våre andre produkter, f.eks. spill og notatbøker, blir produsert av et belgisk firma i Kina. Firmaet setter sin ære i miljø-, kvalitets- og helsekontroll og sikrer gode arbeidsvilkår i alle ledd. Fabrikken arbeider mot å bli en «zero-waste»-fabrikk og CO2-nøytral.
Alle produktene våre produsert her er FSC®-sertifiserte, og de er produsert med blekk som lever opp til alle europeiske standarder.
Transporten fra Kina foregår med skip og ikke fly, for å minske CO2-utslippet under transporten.

EVERWRAP er trykt i Danmark med miljøvennlig blekk. Arkene kommer fra Tyskland og er av 100 % kjemikaliefri plast. Plast er mye mer slitesterk enn papir, noe som betyr at produktet kan gjenbrukes – i motsetning til klassisk gavepapir. EVERWRAP kan resirkuleres som plast og vil ikke utskille giftige damper under brenning. EVERWRAP er altså ikke-giftig Produksjonen av EVERWRAP lever opp til alle europeiske standarder.

EMBALLASJE
Vi minimerer vår emballasjebruk så mye som mulig uten å gå på akkord med beskyttelsen av produktene.
Vi bruker primært papp til forsendelsene våre. Nesten all pappen til emballasje er laget av resirkulerte materialer. Det er imidlertid få unntak, fordi eskene må være stabile nok til å transportere tyngre ting (f.eks. rammer). Alle delene av emballasjen vår kan resirkuleres.
Vi tar vare på alle pappeskene vi får inn i huset f.eks. ved levering av varene våre, og bruker dem til å sende ut til våre forhandlere.
Vi bruker bobleplast til å beskytte rammene våre.

VÅRT KONTOR
Vi har fortløpende tiltak på kontoret for å redusere CO2-utslippet.
Lunsjordningen vår er primært vegetarisk.  Som en del av vår lunsjordning har vi et abonnement på grønnsaker som ellers skulle være blitt kastet.
Vi avfallssorterer både på lageret og kontoret.
Vi har masse planter på kontoret (hele 54 stk.) for å skape et godt inneklima.
Alt papiret vi bruker til utskrifter av f.eks. ordresedler, er FSC-sertifisert.
Alle trykksaker av f.eks. klistremerker og retursedler blir miljøkompensert.            

Du er alltid velkommen til å kontakte oss med spørsmål om vår produksjon, emballasje osv.