DAN ISAAC WALLIN

Vi er stolte over å kunne presentere vårt samarbeid med den svenske fotokunstneren Dan Isaac Wallin, som har viet sin kunst til polaroidfilm. Vi har valgt Dan Isaac Wallin fordi vi er fascinert og trollbundet av hans drømmende univers, som er helt enkelt og nordisk.

Hvem er Dan Isaac Wallin?
Dan Isaac Wallin er utdannet på den nordiske kulturinstitusjonen Nordens Folkhögskola Biskops-Arnö i Sverige. Han har stilt ut i både inn- og utland, blant annet på Eduart Planting Fine Art Photography i Holland. Han har også stilt ut mange steder i Sverige, blant annet på Dalsland Museum of Art.


Dan Isaac Wallins kjærlighet til polaroidfilm
Dan Isaac Wallin har de siste 16 årene fotografert med mange forskjellige slags polaroidkameraer. En av hans favoritter er fra 1940-tallet, der han trekker et sort klede over hodet.

- Jeg liker godt å fotografere med polaroid fordi det er en langsom prosess. Normalt skal filmene fremkalles i to minutter, men noen ganger får de lov til å fremkalles i en time, sier Dan Isaac Wallin.

Dan Isaac Wallin etterbehandler nemlig ikke bildene sine. I stedet kjøper han opp polaroidfilm som er utgått på dato, og som skaper forskjellige effekter fra film til film. Derfor må Dan Isaac Wallin for hver film finne ut hva som skal til for å treffe den særlige drømmende stemningen han alltid forsøker å skape. Noen ganger ligger negativene til fremkalling i snøen eller blir utsatt for varme for å oppnå det helt riktige resultatet.

Resultatet er det myke, drømmende uttrykket som kjennetegner hans bilder. Det resulterer sjelden i skarpe bilder. For Dan Isaac Wallin handler det om å fange inn en meditativ stemning langt ute i naturen - med havet, fjellene og jorden som kulisse.