GUIDE: DET PERFEKTE PARET

Alt blir morsommere når man har noen å dele det med. Opplevelser, røverhistorier og god mat. Det gjelder faktisk også for plakater, som kan skape noe helt unikt hvis de blir matchet riktig. Har du også problemer med å finne ut hvilke plakater som ser godt ut sammen? Da er du ikke den eneste. Det kan være ganske vanskelig å finne ut, så derfor har vi her samlet seks retningslinjer du kan følge når du skal finne the perfect pair.

vissevasse plakater vespa og beetle 50x70 cm VESPA og 50x70 cm VW BEETLE

1. Velg farger som går igjen  

En god tommelfingerregel er å gå etter bilder som inneholder én eller flere av de samme nyansene. På vår Beetle- og Vespaplakat går både den støvete plommefargen og den sarte gule igjen. Paret er faktisk blitt en av de aller mest populære makkerne i vår nettbutikk. Du kan også velge å gå etter plakater med den samme bakgrunnsfargen, som for eksempel vår Bergen Bryggen- og Bryggen Ulriksbanen plakat, som begge har den samme støvete blå bakgrunnen. 

50x70 cm BERGEN Bryggen og 50x70 cm BERGEN Ulriken

2. Skap harmoni med komplementærfarger 

Når vi likevel holder på med farger, så er det også alltid en god idé å sette sammen plakater som inneholder komplementærfarger. Det betyr at det er farger som harmonerer og kler hverandre godt. Litt som Yin og Yang. Et eksempel er vår Aarhus Aros-plakat, som har en rustrød bakgrunn og vår Aarhus Rådhuset-plakat, som har en grønnlig bakgrunn. Setter du sammen et slikt fargepar, vil du oppleve at de gir liv og et flott fargespill hjemme. 

50x70 cm AARHUS Aros og 50x70 cm AARHUS Rådhuset

3. Motsetninger tiltrekker hverandre 

Selv om det kanskje høres litt rart ut, kler kontraster hverandre svært godt. Akkurat som vi kjenner det fra det virkelige liv ;) Det kan enten være det mørke og det lyse, det røffe og det feminine, eller noe helt annet. Et godt eksempel er Vee Speers’ plakater Thirteen untitled #6 og ViSSEVASSEs Make It Happen - Blue

Thirteen untitled #6  50x70 cm og Make It Happen - Blue 50x70 cm 

4. Lek med størrelser og perspektiv

Skap spill og perspektiv i rommet ved å henge to plakater forskjøvet i forhold til hverandre – kanskje bare litt. Det samme gjelder med størrelsen på plakatene, som du også kan leke med. Sett en stor plakat sammen med en liten plakat og la dem følge den samme linjen enten oppe eller nede.

50x70 cm LONDON EYE og 70x100 cm BERLIN Fjernsynstårnet

5. La motivene fortelle en historie  

Gå etter plakater som betyr noe for deg, og som vekker noen gode minner. Motivene kan enten passe sammen, som for eksempel vår DANMARK Møllen- og DANMARK Bondehuset-plakat. Du kan også gå etter motiver som kompletterer hverandre og forteller en historie, som for eksempel vår 2CV Citroën og VW Beetle, som kjører i hver sin retning. Kanskje er de på vei til to forskjellige steder? Kanskje møtes de på midten? Kanskje er den ene på vei hjem og den andre på en reise? Det vet du best selv.

50x70 cm DANMARK Møllen og 50x70 cm DANMARK Bondehuset

6. Gjenta de geometriske linjene i bildene 

Gå etter bilder som har de samme geometriske formene og figurene. Storebæltsbroen og Lillebæltsbroen er umiddelbart et umake par, men når de henger ved siden av hverandre, skjer det noe helt magisk fordi begge har mange flotte vannrette og loddrette linjer. Et annet flott par er vår Berlin Fjernsynstårn og London Eye, som begge har runde og myke former som går igjen i begge bildene. 

50x70 cm DANMARK - Lillebæltsbroen og 50x70 cm DANMARK - Storebæltsbroen 

Det var noen retningslinjer som vi håper du kan bruke? Men husk også at noen ganger skjer det underlige at man henger opp to plakater ved siden av hverandre, som ikke umiddelbart følger noen av reglene, og så slår det bare gnister! De er en magisk match, også selv om man ikke umiddelbart kan sette fingeren på hvorfor. Det ser bare helt bra ut!

SE FLERE EKSPEMLER HER >>>