Få 4 sjablonger til julekurver 

Få 4 sjablonger til julekurver 

Nesten hver familie kan nikke ja til at de har julekurver på juletreet. Det er bare så hyggelig å ha noe hjemmelaget på treet. Og så inneholder de godteri og andre julegodsaker!  

Når du skal flette julekurver, kan det være fint å ha sjablonger å klippe etter, da vet du at de to halvdelene passer sammen. 
Det har vi laget til dere! 

Vi har laget 4 forskjellige sjablonger, slik at du kan lage akkurat den kurven du liker best eller lage litt av hvert. Alt du trenger for å lage julekurvene er: 
- En saks
- Sjablongutskrifter
- Lim
- Glanspapir eller alternativt vårt gjenbrukbare gavepapir, 
EVERWRAP

Fordelen ved å bruke EVERWRAP er at det er svært slitesterkt, og du kan henge kurvene på treet i mange år fremover! Kjennetegnet ved EVERWRAP er nemlig at det kan brukes igjen og igjen og ... Det blir altså ikke «sprøtt» over tid på samme måte som glanspapir gjør. 

I tillegg tåler papiret bedre det som ligger i kurvene, og blir ikke fettete. Du kan faktisk tørke av kurvene med en godt oppvridd klut hvis det kommer flekker på dem!

EVERWRAP har trykk på begge sider, og derfor trenger du ikke to forskjellige ark for å få forskjellige mønstre på julekurvene. Du kan lage 8 julekurver av 1 ark!

Se utvalget av EVERWRAP her.

Skriv ut julekurvsjablongene

Sjablongene til julekurvene finner du nedenfor👇🏼
Trykk på bildet, et nytt vindu åpnes og du kan skrive ut sjablongene. 

 

 

Veiledning – slik lager du en julekurv

Når du har skrevet ut sjablongene, må du klippe dem til langs de sorte linjene. Klipp både langs kanten og inne i sjablongen.

Når du har klippet ut sjablongen, bretter du dobbelt det papiret du vil klippe julekurven i. Du trenger papir i to forskjellige farger eller mønstre. 
Legg sjablongen slik at bunnlinjen flukter med den brettede kanten. 

Tegn etter sjablongen på papiret og klipp ut etter strekene. Et godt tips er å brette papiret slik at du tegner på baksiden av kurven – slik at du ikke ser blyantstrekene på den ferdige kurven. 

Gjenta prosessen slik at du har 2 deler som til sammen kan legges som et hjerte.

Flett snipp for snipp, slik at de skiftevis går inn i hverandre. De skal flettes inn i hverandre, slik at du skiftevis fletter inni-utenpå-inni. 

Nå har du en flott flettet julekurv!
Hanken kan lages av en strimmel av papiret, ca. 1 cm i bredden. Den limes på innsiden av julekurven.

Riktig god fornøyelse!