Oppskrift på verdens beste hvite gløgg
Når desember kommer, er det ingen vei utenom denne varme juledrikken. Det finnes forskjellige variasjoner, men de fleste kjenner den helt klassiske rødvinsgløggen best.
Hos oss er det en annen gløgg som er favoritten – nemlig denne FANTASTISKE hvite eplegløggen! Den er superenkel å lage og den kan drikkes av både barn og voksne.
Gløggen er alkoholfri og kan derfor drikkes av alle.
Hvis du vil, kan du tilføye en skvett rom i glasset etterpå.
Hvit gløgg – dette trenger du
1,5 liter økologisk eplemost
1 dl økologisk hylleblomstsaft (ufortynnet)
2 ss eplesidereddik
5 ss sukker
10 kardemommekapsler
1 kanelstang
5 stjerneanis
10 nellikspiker
2 epler
Valgfritt: Lys rom
Slik gjør du
- Hell eplemost, hylleblomstsaft, eplesidereddik og krydder i en kjele og kok opp forsiktig.
- Så snart det koker, tar du kjelen av varmen og lar gløggen trekke i ca. 1 time.
- Sil drikken slik at krydderne fjernes
- Varm opp gløggen igjen før servering.
- Imens skreller du de friske eplene og skjærer dem opp i biter på 5x5 mm.
- 1-2 ss friske eplebiter legges i hver kopp før du heller over gløggen.
- Tilsett ev. en skvett lys rom i glasset
Riktig god fornøyelse!