Verdens beste julekake!

Oppskrift på verdens beste julekake

Denne kaken ser kanskje ikke så spesiell ut. Men tro meg, den blir raskt en favoritt! Alle som smaker den, spør etter oppskriften. De varme krydderne sprer en deilig julete duft i hele huset når den stekes. Og da er det også deilig å få litt avveksling fra alt det andre gode bakverket som hører julen til!

Vi baker den nesten hver gang vi er på hytta, derfor kaller vi den også for Hyttekaken. Kaken er superenkel å lage, den er ikke for tung og kan gjerne lages dagen før servering – hvis du altså kan holde fingrene unna …

Hyttekaken - dette trenger du
1,5 dl vann
50 gram brunt sukker
225 gram hvetemel
2 ts malt ingefær
1 ts malt nellik
2 ts kanel
1 ts bakepulver
250 gram mykt smør
200 gram sukker
3 egg
150 gram mørk sjokolade
Melis til å pynte kaken med

Slik gjør du
- Sett ovnen på 175 grader. 
- Hell vann og brunt sukker i en liten kjele og varm opp til sukkeret er smeltet. La det avkjøles i kjelen
- Visp det myke smøret med sukkeret
- Tilsett eggene ett om gangen og visp til røren er kremet og luftig
- Bland mel, kanel, ingefær og bakepulver i en bolle
- Skiftevis blandes melblandingen og det avkjølte sukkervannet ned i røren
- Hakk sjokoladen og vend den forsiktig i røren
- Klipp et stykke bakepapir slik at det passer til en springform (ca. Ø20 cm) og sett papiret i klemme mellom ring og bunn. Klipp av overskytende papir så det ikke flagrer i ovnen. Smør sidene på formen.
- Hell røren i formen og stek i ca. 45 minutter

Når kaken er ferdig, må den avkjøles før du drysser på et fint lag melis (gjennom en sil) som legger seg som nyfallen snø på toppen. 

Pynt ev. ytterlige med en liten grankvist, et par bær eller hva du har tilgjengelig.

Vi håper at du liker kaken, og at den blir en like stor klassiker hos deg som den er hos oss! Bon appetit!