ViSSEVASSE

Hos ViSSEVASSE designer vi visuelle historier. Uten hverken begynnelse eller slutt. Det er opp til den enkelte å knytte følelser, tanker og minner til våre motiver. Kanskje man blir minnet om lange somrer og lykkelige barnedrømmer, eller kanskje man ser sin nåtid og fremtid.   

Pasteller og poesi   
ViSSEVASSE er et københavnsk design- og papirstudio med en stor kjærlighet til grafiske produkter. Produkter man kan bla i, se på og skrive på. Bak merket står Dorthe Mathiesen og Karsten Noel Poulsen, som de sidste 20 årene har jobbet i kryssfeltet mellom grafisk design, mote og scenografi. 

Vi har en svakhet for ikoniske bygninger, steder og gjenstander, men vi kan bli inspirert av alt fra en sang til en følelse. Stilen vår er nordisk og minimalistisk, tilsatt sarte pasteller, poesi, nostalgi og stoff til ettertanke.

I en tid hvor vi konstant blir avbrutt av e-poster, SMS-er, varsler og statusoppdateringer, tilbyr vi et offline pustehull der man kan trekke seg tilbake, stoppe opp, reflektere og drømme seg bort. 

Det startet med plakater 
Vi startet med design av plakater i 2013. Plakater kan mange ting. De kan pynte, fortelle historier, få oss til å smile og få oss til å se en ekstra gang. Noen ganger kan det ta lang tid å bestemme seg for hva man gjerne vil ha hengende på veggene sine. Andre ganger så vet man det bare. Siden da har vår pasjon for grafisk design bare vokst, og det samme har produktsortimentet vårt.

Internasjonalt samarbeid
Vi har alltid ører og øyne åpne etter noe magisk som kan supplere vårt eget designunivers. Derfor har vi valgt å inngå et samarbeid med den australske kunstfotografen Vee Speers, som skaper motiver som fanger interessen, som både er poetiske og foruroligende, men også gåtefulle, tidløse, intense og enkle. Motiver som setter i gang tankene og får oss til å se en ekstra gang. I tillegg har vi også et samarbeid med den svenske fotografen Dan Isaac Wallin, som på en vakker måte fanger naturens rå skjønnhet på gammel polaroidfilm. 

Uttrykket vissevasse
Og så til slutt. Hva betyr ’vissevasse’ egentlig? Det danske uttrykket ”vissevasse” betyr ifølge ordboken vås, sludder eller tåpelig snakk. Et tilsvarende norsk uttrykk er visvas. Vi heller likevel mer mot å bruke vissevasse som et overbærende dra-på-skuldrene-uttrykk, som snarere betyr “ta det rolig – det går nok bra”. For det gjør det jo som regel. 

 
Foto: Christina Kayser Onsgaard

Hvis du er interessert i å lære oss bedre å kjenne, kan du følge oss på FacebookInstagram eller Pinterest.

Er du interessert i å bli forhandler, kan du lese mer her.   

Enjoy!